Case: Kundresa för Chatflights

Så snabbt gick det när Boosty stöttade Chatflights i arbetet med att kartlägga den digitala kundresan

Bakgrund:

Chatflights är en utmanare till den traditionella resebyrån, som på ett enkelt sätt hittar den bästa flygresan efter dina önskemål. Via en chattfunktion i chatflights app får kunden kontakt med Chatflights flygexperter som både söker och bokar resan åt dig och ditt resesällskap. Förutom flygexperter finns personal med fokus på flygbolagens bonusprogram, allt för att kunna maximera din resa.

 

Utmaningen

Chatflights ville hitta ett sätt att samarbeta med influencers – med en rabattkod de kunde dela och sedan få en kick-back på bokade resor. Utmaningen var att den enda mätbara konverteringspunkten var nedladdning av Chatflights app, som ligger lite väl långt fram i konverteringstunneln.

Lösningen:

Christian från Boosty stöttade Chatflights i att rita upp hela kundresan i en enkel modell och baserat på detta skissade vi fram en förbättrad lösning som gör det möjligt att lägga till en kod i alla typer av kanaler – som följer med in i Chatfligts CRM och läggs på kundkortet.

På detta sätt kan influencers dela vilken typ av innehåll som helst i samarbete med Chatflights – och om det leder till en bokning syns det tydligt i Chatflights CRM och ersättning kan betalas ut. Detta har fördelen att man även kan styra ersättning mot bokade resor – inte bara nedladdning av appen.

En ännu större insikt var att man kan använda samma tekniska lösning för att belöna befintliga kunder som värvar sina vänner, med en enkel värva-vän funktion i Chatflights app.

Vad är en byråaudit?

”Att jobba med Boosty var den snabbaste process vi varit med om. På tre korta möten dokumenterade de inte bara vår önskade kundresa. Vi hittade även en fantastisk teknisk lösning för att låta influencers, partners och kunder att tipsa om oss med ett bra incitament”

Alexis Barnekow,

Grundare Chatflights

Resultatet:

  • En tydlig dokumentation av önskad kundresa

  • Underlag för Chatflights utvecklare att ta lösningen vidare för att realisera.

Nu kör vi!

Christian Muda

Growth hacker

By submitting my data I agree to be contacted