TED-talks är perfekta små klipp som engagerar, motiverar och som kan ge dig nya tankar från experter som delar med sig av sina kunskaper. De är medvetet korta, så du kan kolla på ett klipp när du har lite tid över. Och på tal om tid – det finns flera riktigt bra TED-talks om just tid. Hur du blir du mer produktiv och effektiv och når dina mål snabbare utan att arbeta fler timmar. Nedan har jag samlat mina 7 bästa tips!

Sju riktigt bra TED-talk om time management – så blir du mer produktiv och effektiv utan att arbeta fler timmar.

Nedan har jag samlat sju riktigt bra TED-talk om time management – med korta sammanfattningar innan varje video så du på förhand vet vilka du ska prioritera att kolla på givet dina behov.

#1. Laura Vanderkam: ”How to gain control of your free time.”

Laura bryter ner dygnets timmar i block på ett pedagogiskt sätt och visar att alla egentligen har tid över att göra det som de drömmer om – det handlar bara om prioriteringar – och att boka in dessa prioriterade aktiviteter i din kalender. Risk för att det blir provocerande om du är en person som lever i tron att du exempelvis inte hinner med att träna eller hämta barnen på förskolan!

#2. Tim Urban: ”Inside the mind of the master procrastinator

Tenderar du att skjuta upp viktiga saker? Då är detta TED-talk för dig. Tim Urban har studerat varför vissa personer ofta skjuter upp viktiga saker och i ett MRI-labb har han studerat hjärnor från de som skjuter upp saker och de inte gör det. Ett perfekt TED-talk för dig som ofta skjuter upp saker till sista stund.

#3. David Grady: ”How to save the world (or at least yourself) from bad meetings.”

Många, långa och onödiga möten. I decennier har möteskonsulter försökt utbilda företagare i hur man håller effektiva möten, men fortfarande spenderar många chefer stora delar av sina dagar i möten som är ineffektiva, utan en tydlig agenda och ingen som tar anteckningar och följer upp actions efter mötet. Lider du av dessa möten och vill arbeta mer effektivt? Då är detta TED-talk för dig!

#4: Dan Shipper – The unexpected key to boosting your productivity

Dan Shipper’s är CEO på en startup som studerat framgångsrika CEO’s och hur de strukturerat sina dagar för att vara mer produktiva. Hans insikter landar i tre steg- “awareness, observation and experimentation”. “We think productivity is about software, notebooks and to-do lists, frameworks, calendars, schedules and inboxes. And it is all of those things, but it’s also about our brains and our bodies. It’s about our emotions and how they guide us and sometimes get in our way.

Se Dan’s uppskattade TED-talk nedan.

#5. Chris Bailey: ”A more human approach to productivity.”

Du kanske har en kalender som är full med möten hela dagarna -men hur många av dem för dig närmare dina mål? I detta TED-talk lägger Chris Bailey fram iden att varje morgon identifiera tre saker du vill åstadkomma just den dagen – och lägga ditt största fokus där. Är du en person som sitter i möten hela dagarna men inte känner att något konkret händer? Då är detta TED-talk för dig!

 

6. Andy Puddicombe: ”All it takes is 10 mindful minutes.”

Ibland är det mest produktivt att inte göra något alls. Är du en person som känner dig stressad och att tiden inte räcker till – blocka då 10 minuter per dag för meditation. Ett effektivt sätt att komma ner i varv, fräscha upp hjärnan och dina sinnen och vara mer i nuet. Kolla in Andy Puddicombe’s TED-talk nedan.

 

#7. Rory Vaden: ”How to multiply your time.”

Trots alla knep och verktyg vi har för att vara produktiva hinner vi inte med alla våra uppgifter – hur kommer det sig? Rory Vaden menar att vi löser fel problem. Istället för långa checklistor med saker som ska lösas – ställ dig frågan “vad är det viktigaste jag kan göra idag som gör morgondagen bättre?”. Vissa saker tar tid att initialt lösa – men de kan spara tid på lång sikt.

Vaden menar att man kan frigöra tid genom att ställa sig fyra frågor:

  1. Kan jag eliminera denna uppgift?
  2. Om det inte kan elimineras, kan det automatiseras?
  3. Kan det delegeras, eller kan jag lära någon annan hur man gör detta?
  4. Ska jag göra den här uppgiften nu eller kan jag göra det senare?

Kolla in Vadens TED-talk nedan.

Få tid över till de strategiskt viktiga frågorna – outsourca till Boosty

Ytterligare ett sätt att bli mer produktiv är att outsourca frågor och digtala projekt du inte hinner med till Boosty. Kontakta mig nu för att få ett förslag på upplägg.

Publicerat den april 9th, 2024 / Kategorier : Produktivitet /

Öka konverteringen? Kontakta mig här: