Kundresa2023-09-19T13:55:40+02:00
Boosty Digital

Kundresa

´

Utan analys får man lita på magkänslan

Utan analys och insikt tappar man värdefulla insikter om enkla förbättringar på en site och spenderar ofta onödiga pengar på kampanjer som inte mäts på rätt sätt. Vi jobbar både med kvantitativ data i Google Analytics och kvalitativa insiktsarbeten med verktyg som Hotjar, intervjuer och fokusgrupper.

Vår enkla process

  • Mätning på plats. Vi börjar med att se til att det finns analysverktyg på siten och att de är konfigurerade på rätt sätt.

  • Analys nuläge. Vi gör sedan en analys av nuläget för att se var vi står och var vi ska börja optimeringen.

  • Fokusgrupper och tester. A/B-tester i all ära – men det kräver hög volym av konverteringar för att ett A/B test ska ge ett signifikant resultat. Bättre är det oftast att göra kvalitativa tester av nya sidtyper, budskap och design.

  • Löpande optimering. Vi fortsätter löpande arbetet med att optimera och förbättra – det artbetet tar aldrig slut. Även om det tar mindre och mindre tid.

Vanliga frågor om analys

Vilka risker och utmaningar bör jag vara medveten om när jag genomför min digitala strategi och hur kan jag hantera dem?2023-09-04T09:47:33+02:00

När du genomför din digitala strategi kan du stöta på olika utmaningar och risker. En utmaning är att hålla dig konkurrenskraftig i en snabbt föränderlig digital miljö. Risken inkluderar att investera i felaktiga digitala initiativ eller att inte uppnå de förväntade resultat. För att hantera dessa utmaningar och risker bör du ha en tydlig plan och processer för att övervaka och utvärdera din strategi. Du bör också vara öppen för att lära dig av dina misstag och göra justeringar när det behövs.

 

Hur kan jag hålla min digitala strategi relevant och anpassad till snabba förändringar i den digitala världen?2023-09-04T09:47:14+02:00

Den digitala världen är dynamisk och förändras ständigt. För att hålla din digitala strategi relevant bör du vara uppmärksam på de senaste trenderna och teknologiska innovationerna inom din bransch. Du bör också vara öppen för att göra justeringar i din strategi när det behövs för att möta nya utmaningar och möjligheter. Det är viktigt att vara flexibel och beredd att anpassa din strategi efter behov.

 

Vilka budgetmässiga överväganden bör jag göra när jag utformar min digitala strategi?2023-09-04T09:46:54+02:00

Din digitala strategi bör ta hänsyn till budgeten för dina digitala aktiviteter. Du bör fastställa hur mycket du är villig att investera i olika digitala kanaler och aktiviteter och se till att du allokerar dina resurser på ett effektivt sätt. Det är också viktigt att övervaka och hantera din budget kontinuerligt och göra justeringar om det behövs för att maximera avkastningen på din investering.

 

Hur kan jag mäta framgången av min digitala strategi och vilka nyckelindikatorer (KPI:er) bör jag övervaka?2023-09-04T09:46:38+02:00

För att mäta framgången av din digitala strategi bör du övervaka relevanta KPI:er som är kopplade till dina mål. Exempel på KPI:er inkluderar konverteringsfrekvensen på din webbplats, kundtillväxt, försäljningsökningar, antalet besökare på din webbplats, klickfrekvensen på dina annonser och engagemanget på sociala medier. Genom att analysera dessa data kan du bedöma hur väl din strategi fungerar och fatta beslut om eventuella justeringar som behövs.

 

Vilka digitala marknadsförings- och reklammetoder bör jag inkludera i min strategi för att öka synligheten och engagera min målgrupp?2023-09-04T09:46:19+02:00

De digitala marknadsförings- och reklammetoder som du bör inkludera beror på dina mål och din målgrupp. Några vanliga metoder inkluderar sökmotoroptimering (SEO) för att förbättra din synlighet i sökresultaten, betalda annonser för att öka trafiken till din webbplats, innehållsmarknadsföring för att leverera relevant och värdefullt innehåll till din målgrupp, och sociala medier-marknadsföring för att engagera din målgrupp på plattformar som Facebook, Twitter och LinkedIn. E-postmarknadsföring är också ett kraftfullt verktyg för att kommunicera med befintliga kunder och prospekteringskunder.

 

Tjänster för snabbväxande bolag

Med fokus på att nå eller överträffa satta mål och att göra allt så strukturerat och effektivt som möjligt

Digital strategi

Starta allt med en tydlig bild av var ni vill och hur ni ska nå dit

Digitala kampanjer

Vi optimerar er marknadsbudget med lönsamma kampanjer

PR-tjänster

Köpt media tar dig inte hela vägen. Vi hjälper dig även med PR.

Öka trafiken till din site

Man kan inte underskatta vikten av att driva rätt typ av trafik till sin site, som konverterar till lönsamma kunder.

Traffic

Öka försäljningen med inbound

LIka viktigt som att få besökare till siten är det att konvertera dem till kunder, via bland annat en inboundstrategi

Sales Chart

Nu kör vi!

Låt mig hjälpa er att nå era mål snabbare. Strukturerat, kreativt och alltid med uppsatta mål i fokus.

Christian Muda

Digital strateg och growth hacker

Christian Muda
Digital strateg och growth hacker

Vill du nå dina mål snabbare?
Fyll i formuläret nedan
så hör jag av mig inom 5 minuter.