Snart är semestern här för många och så här veckorna efter midsommar kan det antingen vara extremt tight med tid att få allt klart innan semestern – eller så kan det finnas luckor för att börja varva ner, ta lite kortare dagar och reflektera över några viktiga frågor som kan ha stor påverkan på hur ni går vidare efter sommaren.

Denna period ger en utmärkt möjlighet att ta ett steg tillbaka och fundera över hur ert företag fungerar på olika plan och vad som kan förbättras för att maximera framgången framöver. Ta chans och gör det nu innan sommaren – och se sen till att koppla av ordentligt på semestern och försök släppa tankar på jobbet!

#1. Se över era byråsamarbeten

Först och främst, ta en närmare titt på era byråsamarbeten. Fungerar alla era byråsamarbeten så som ni vill? Har ni redan bytt till en slimmad byrå med seniora konsulter som jobbar i tighta team dubbelt så snabbt som en traditionell byrå – eller är det fortfarande på att göra listan?

Det är viktigt att utvärdera om de byråer ni arbetar med levererar den kvalitet och de resultat som ni förväntar er. Detta är ett bra tillfälle att ha uppriktiga samtal med era byråer och kanske sätta upp nya mål eller strategier för hösten.

Om samarbetet inte fungerar optimalt, överväg om det är värt att fortsätta eller om det kanske är dags att söka nya partners som bättre kan möta era behov och förväntningar.

#2. Får ni ut maximalt resultat av era köpta annonser?

En annan viktig fråga att ställa sig är om ni får ut maximalt resultat av era köpta annonser. Annonsering är ofta en stor del av marknadsföringsbudgeten och det är viktigt att se till att dessa pengar används effektivt. Analysera er nuvarande annonseringsstrategi och resultaten ni har fått hittills. Finns det sätt att optimera annonserna, eller kanske nya kanaler att utforska? Kanske är det dags att testa något nytt eller förfina er nuvarande strategi för att säkerställa att ni når rätt målgrupp på bästa möjliga sätt.

#3. Räcker era interna resurser?

Vidare, överväg om era interna resurser räcker till för alla projekt eller om ni behöver ta in extern hjälp efter semestrarna för en rivstart på hösten. Att ha tillräckliga resurser är avgörande för att kunna genomföra era planer och uppnå era mål. Gör en ärlig bedömning av ert team och deras kapacitet. Om ni märker att det kommer att bli svårt att klara av allt som behöver göras, fundera på om det kan vara en god idé att anlita konsulter för att förstärka teamet under en period.

#4. Vilka delar kan och bör outsourcas?

Slutligen, fundera på om ni vill outsourca vissa delar av er marknadsföring för att frigöra tid för era interna resurser. Outsourcing kan vara ett effektivt sätt att hantera arbetsbelastningen och se till att ert team kan fokusera på de mest kritiska suppgifterna. Genom att låta externa experter hantera vissa aspekter av marknadsföringen kan ni ofta få bättre resultat och samtidigt avlasta ert interna team. Exempel på saker som ofta lönar sig att outsourca till en specialist är

    • Google Ads
    • Facebook & Linkedinkampanjer
    • Analys och uppsättning av dashboards för data
    • Löpande digital konkurrentanalys
    • Framtagande av kundcase

Sammanfattningsvis, använd den här tiden före semestern för att göra en noggrann genomgång av ert företags marknadsföringsstrategier och resurser. Genom att identifiera områden som kan förbättras och planera för nödvändiga förändringar, kan ni säkerställa att ni är väl förberedda för en framgångsrik höst. Att reflektera över dessa frågor nu kan ge er en stark start när ni återvänder från semestern, redo att ta itu med nya utmaningar och möjligheter.

Trevlig sommar!

Öka konverteringen? Kontakta mig här: