En landing page, eller på svenska en ”målsida,” är en separat webbsida som skapats med ett specifikt syfte: att leda besökare till att utföra en önskad åtgärd eller konvertering. Landing pages används främst inom digital marknadsföring och annonsering för att öka konverteringseffektiviteten och samla in värdefull information om besökare.

Här är några av de vanligaste användningarna för landing pages:

  1. Leadgenerering: En vanlig användning av landing pages är att samla in kontaktinformation från besökare, såsom deras namn, e-postadress, och telefonnummer. Detta görs ofta genom att erbjuda något i utbyte, till exempel en e-bok, en rabattkod, ett nyhetsbrev eller ett webbinarium. Besökaren fyller i ett formulär på landing pagen och blir en ”lead” som företaget kan följa upp.
  2. Produktpresentation: Landing pages används för att marknadsföra specifika produkter eller tjänster. Besökarna kan lära sig mer om produkten, dess funktioner och fördelar, och sedan slutföra ett köp eller begära mer information.
  3. Evenemangsregistrering: Om ett företag eller organisation håller ett evenemang, som en konferens, ett seminarium eller en webbkonferens, kan en landing page användas för att låta deltagare registrera sig och erhålla all nödvändig information om evenemanget.
  4. Kampanj- och erbjudandepresentation: Under en tidsbegränsad kampanj eller specialerbjudande kan en landing page användas för att marknadsföra och informera besökare om erbjudandet. Besökarna uppmanas att utnyttja erbjudandet genom att utföra en önskad handling, till exempel att göra ett köp.
  5. Applikation eller ansökningsformulär: För företag eller organisationer som rekryterar personal eller tar emot ansökningar, kan en landing page användas för att låta besökare fylla i ansökningsformulär online.

Nyckeln till en effektiv landing page är att den ska vara tydlig, övertygande och fokuserad på att uppmuntra besökare att utföra önskade åtgärder. Det bör inte ha onödiga distraktioner och bör vara anpassad till det specifika syftet för att maximera konverteringsgraden. Dessutom är testning och optimering av landing pages en viktig del av att förbättra deras prestanda över tid.

Publicerat den oktober 13th, 2023 / Kategorier : /

Öka konverteringen? Kontakta mig här: