HTTP-statuskoden ”404 Not Found” är en av de vanligaste HTTP-statuskoderna och används för att meddela att den begärda webbsidan eller resursen inte har hittats på webbservern. Här är en förklaring av vad det betyder:

  1. Sidan eller resursen saknas: Statuskoden 404 indikerar att webbservern inte kunde hitta den begärda webbsidan eller resursen på den angivna webbadressen. Detta kan bero på att sidan har tagits bort, flyttats eller aldrig har funnits på servern.
  2. Vanliga orsaker till 404-fel inkluderar stavfel i webbadressen, ändringar i webbplatsstrukturen, borttagna sidor eller att sidan har flyttats till en ny plats utan att en omdirigering har ställts in.
  3. Användbarhet och navigering: När en webbläsare mottar en 404-statuskod, visar den vanligtvis en meddelande som informerar användaren om att den begärda sidan inte kunde hittas. Det är viktigt att webbplatser ger tydliga och användbara 404-sidor för att hjälpa besökare att hitta rätt information eller navigera till andra delar av webbplatsen.
  4. SEO-implikationer: Om en webbplats har många brutna länkar som resulterar i 404-fel, kan detta påverka dess sökmotoroptimering (SEO) negativt. Det är därför det är viktigt att hantera 404-fel korrekt genom att åtgärda brutna länkar eller använda omdirigeringar om sidor har flyttats eller tagits bort.

I sammanfattning betyder HTTP-statuskoden 404 att den begärda webbsidan eller resursen inte finns tillgänglig på servern. Det är viktigt att webbplatsägare och webbutvecklare aktivt hanterar 404-fel för att förbättra användarupplevelsen och bibehålla en sund webbplatsstruktur.

 

Publicerat den oktober 13th, 2023 / Kategorier : /

Öka konverteringen? Kontakta mig här: